A quina edat cal portar als nens a l’odontopediatra?

L’edat mitjana per a acudir per primera vegada a l’odontopediatra és de 5 anys, quan el recomanat és al complir el primer any, i un de cada dos adolescents reconeix anar al dentista només quan detecta algun problema, segons dades de l’Estudi de Salut Bucodental de Sanitas.

Segons dades extretes de l’Estudi de Salut Bucodental de Sanitas, un de cada quatre adolescents reconeix anar al dentista només quan detecta algun problema. D’igual manera, el percentatge de pares que afirma portar al seu fill al dentista únicament en descobrir alguna anomalia és elevat, a pesar que la xifra continua reduint-se. A més, l’edat mitjana per a acudir per primera vegada al odontopediatra és de 5 anys, depassant en quatre anys el recomanat per la Societat Espanyola de Odontopediatría.

Tal com afirmen des de Sanitas, la prevenció és essencial per a gaudir d’un bona salut bucodental i mantenir les dents sanes i fortes. Per això, i especialment, “la cura de les dents de llet és molt important, ja que una boca lliure de càries a la infància està relacionada amb una boca sana a l’edat adulta”, han afirmat els dentistes.

Per això, és imprescindible que els nens acudeixin al dentista almenys una vegada a l’any per a dur a terme una revisió rutinària. “En aquest sentit, la tornada de vacances és el moment idoni per a sotmetre’s a una revisió mèdica, de cara a afrontar les classes amb una boca sana”, ha assenyalat Manuela Escorial, odontòloga de la Direcció Assistencial de Sanitas Dental.

Per a aconseguir-ho, abans de l’inici del curs els experts de Sanitas Dental han assenyalat que l’obturació, l’aparell dental, els segelladors de solcs i fissures, la pulpectomía i pulpotomía i l’aplicació de fluor són els tractaments per a nens més demandats en aquesta època de l’any.

El sucre augmenta el seu protagonisme en la dieta dels nens, la qual cosa pot donar lloc a l’aparició de càries. Si no es tracten adequadament, les càries acaben afectant el nervi, la qual cosa pot generar greus molèsties i futurs problemes de salut oral. Per a solucionar-les es duu a terme l’obturació. Es tracta del popularment denominat ’empastament dental’, l’objectiu del qual és erradicar les càries.

L’ortodòncia transparent ha guanyat popularitat en els últims anys i és igual d’efectiva que la de ‘brackets’.
L’ortodòncia invisible és igual d’efectiva que la de ‘brackets’?

Les ortodòncies en nens estan dissenyades per a aconseguir un correcte desenvolupament dels ossos maxil·lars i de les dents. És un mètode dirigit a corregir qualsevol alteració o anomalia del desenvolupament ossi o dental i la volta a la rutina després de les vacances es presenta com el moment idoni per a començar amb aquesta mena de tractaments, que requereixen revisions periòdiques.

Els segelladors de solcs i fissures són un tractament emplena les fissures que poden aparèixer en la superfície de les dents, evitant que s’acumulin, per exemple, restes de menjar. Es tracta e un mètode indolor que protegeix als nens de les càries.

Quan hi ha una afectació en la polpa, es realitza una pulpectomía i una pulpotomía. Aquests tractaments es realitzen en dents de llet quan hi ha una afectació de la polpa, el sistema d’aportació sanguínia i innervació de cada dent. Són tractaments l’objectiu dels quals és preservar la dent de llet i evitar la seva extracció. En alguns casos l’afectació i el procés infecciós associat farà necessària l’extracció i la consegüent valoració d’un mantenidor d’espai.

Finalment, es pot completar el tractament amb l’aplicació de fluor, que té l’objectiu de protegir l’esmalt i permetre que els nens tinguin unes dents fortes i sanes.

Us ha agradat això? Comparteix-ho!

0 comments on “A quina edat cal portar als nens a l’odontopediatra?

Comments are closed.

anar a dalt