Periodòncia

La periodòncia és la ciència odontològica que s’ocupa de l’estudi, diagnosi i tractament de les malalties que afecten els teixits que envolten i suporten les dents en els maxil·lars.

Aquests teixits, denominats amb el terme general de “periodonci”, comprenen: la geniva, teixit tou que envolta les dents i que continua amb la mucosa que revesteix el paladar, els llavis, les galtes i el sòl de la boca; l’os alveolar, que forma part dels maxil·lars i la funció és acollir i ancorar les dents; el ciment, la capa calcificada que revesteix la superfície de les arrels de les dents, sobre la qual se subjecten les fibres del lligament periodontal; i el lligament periodontal, sistema de fibres que ancoren l’os alveolar al ciment radicular.

El manteniment de tot aquest sistema en bones condicions de salut és fonamental per mantenir una boca sana, bonica i funcional. Com és habitual en altres àrees de la Medicina, quan aquestes malalties es detecten en les seves fases primerenques seu tractament és senzill i eficaç. Però si, per contra, això succeeix en estadis molt avançats, en la majoria dels casos el tractament serà complicat.

You can call our front desk at 1 820 34 2301 Mon – Fri 9am – 8pm, email us at support@curlythemes.com or fill the Contact Form

anar a dalt